Οι Δάσκαλοι Πειρατές πάνω από το συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον “Αριστοτέλη” της Αθήνας

Οι Δάσκαλοι Πειρατές πάνω από το συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον “Αριστοτέλη” της Αθήνας
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σχετικά με τους Πειρατές στην Εκπαίδευση είναι ότι στον “Αριστοτέλη”, έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους των δασκάλων της Αθήνας, για τέταρτη συνεχόμενη φορά, έλαβαν περισσότερες ψήφους από ότι οι συνάδελφοί τους στο συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο που υποστηριζόταν από το κυβερνητικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εκλογές για τη “βουλή των εκπαιδευτικών”, των αντιπρόσωπων στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που αποτελείται από περισσότερους από 500 δασκάλους,  διεξήχθησαν σε εθνικό επίπεδο στις 4 Ιουνίου. Οι Πειρατές στην Εκπαίδευση συμμετείχαν σχηματίζοντας ψηφοδέλτια σε 2 από τους 33  συλλόγους στην Περιφέρεια Αττικής (κεντρική Ελλάδα που περιλαμβάνει την Αθήνα, τον Πειραιά, τα νησιά και περίχωρα), στον «Αριστοτέλη», με 10 υποψηφίους (5 γυναίκες/5 άνδρες) και για πρώτη φορά στο Περιστέρι με έναν υποψήφιο. Οι δάσκαλοι πειρατές διατήρησαν την έδρα που είχαν στον “Αριστοτέλη” από το 2013 και πήραν ποσοστό 7,6% (68  ψήφους), ενώ το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόνο 4,1% (37 ψήφους).
pie5
Ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, επανεξελέγη ως εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση.
Τα αποτελέσματα αυτά είναι ο καρπός μιας αδιάκοπης και συνεχιζόμενης εργασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 2 χρόνια“, είπε ο Θ. Γούναρης στους Pirate Times και πρόσθεσε: “Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, οι Πειρατές στην Εκπαίδευση  επισκέφθηκαν τους συναδέλφους τους σε όλα τα σχολεία της περιοχής τους, σχεδίασαν νέες αφίσες με συνθήματα όπως «η πυξίδα έχει 360 μοίρες» και «ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά μπροστά”, είχαν μια δυναμική παρουσία στο σχολικό κτίριο την ημέρα των εκλογών και τελικά έπεισαν τους δασκάλους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους για αυτούς. Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμε τη φωνή του πειρατικού κινήματος στη βουλή των  δασκάλων και ανυπομονούμε να το κάνουμε και πάλι στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στο τέλος του Ιουνίου“.
Οι Πειρατές στην Εκπαίδευση, ιδρύθηκαν το 2012 (βλέπε παλαιότερη συνέντευξη του Θ. Γούναρη) ,  είναι ένας αυτόνομος συνδικαλιστικός οργανισμός και σχετίζεται με τις  βασικές αρχές του πειρατικού κινήματος και του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
Μετά την επιτυχία τους οι Πειρατές στην Εκπαίδευση εξέδωσαν δελτίο τύπου:
 Οι “Πειρατές στην Εκπαίδευση” ευχαριστούμε τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές μας που μας έδωσαν 7,6 % στις εκλογές των Αντιπροσώπων στη ΔΟΕ και μας βοήθησαν να εκλέξουμε ξανά αντιπρόσωπο και να ξεπεράσουμε σε ποσοστά και ψήφους την ΕΡΑ (την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και την ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ (τη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ) που δεν εξέλεξαν αντιπρόσωπο. Ο Αγώνας για πραγματική Δημοκρατία και συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στη λήψη αποφάσεων για τη ζωή και τη δουλειά τους, συνεχίζεται.
 Η παρωχημένη μορφή λειτουργίας της Ομοσπονδίας με κομματικούς συνδικαλιστές που ακολουθούν τις επιλογές των κομμάτων τους, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σύστημα Άμεσης Ψηφιακής Αμφίδρομης Διαβούλευσης όπου οι εκπαιδευτικοί θα επεξεργάζονται και θα επιλέγουν οι ίδιοι τα θέματα που τους απασχολούν, σαν συνδικάτο και θα τα βάζουν οι ίδιοι σε ψηφοφορία .
 Σε μια τέτοια μορφή, ο ρόλος της Ομοσπονδίας θα είναι καθαρά εκτελεστικός των αποφάσεων των εκπαιδευτικών και τίποτα παραπάνω.  Το ξεπερασμένο συνδικαλιστικό κατεστημένο και τα συστημικά κόμματα που τους υποστηρίζουν, αντιτίθενται λυσσαλέα σε κάτι τέτοιο γιατί θα χάσουν το λόγο ύπαρξης τους.
 Ελευθερία παντού, δύναμη στη βάση”.
pie2
pie1
pie6
Οι δάσκαλοι πειρατές είχαν μια δυναμική παρουσία στο σχολικό κτίριο την ημέρα των εκλογών και σχεδίασαν νέες αφίσες με συνθήματα όπως «η πυξίδα έχει 360 μοίρες» και «ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά μπροστά”
Οι  φωτό δημοσιεύονται με την άδεια CC-BY-Pirates In Education