Σημαντικό 3ο Συνέδριο για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Σημαντικό 3ο Συνέδριο για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Σε μια χώρα που η κρίση έχει μετατρέψει την πολιτική σκηνή σε βάλτο, το κόμμα Πειρατών Ελλάδας στέκεται με ψυχραιμία και ανιχνεύει το τοπίο αναζητώντας ευκαιρίες και κίνητρα για δράση. Σχεδόν 3 χρόνια από την ίδρυση του, το κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει πετύχει πολλά, πάντα αγωνιζόμενο για τις βασικές αρχές του πειρατικού κινήματος. Πρόσφατα ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός εκλογικού συνασπισμού με άλλα κόμματα και στόχο την είσοδο στην Ελληνική βουλή  
Το 3ο Συνέδριο του κόμματος θα γίνει το Σαββατοκύριακο1 & 2 Νοεμβρίου 2014 στη Χαλκίδα, και οι Έλληνες Πειρατές αναμένεται να συζητήσουν για θέματα που άπτονται του καταστατικού και των αρχών τους, της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αλλά και να εκλέξουν τη δεύτερη Διοικούσα Επιτροπή τους.
Το Συνέδριο της Χαλκίδας είναι ένα σταυροδρόμι για τους Πειρατές και γι’ αυτό είναι σημαντικό. Η απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή  οδήγησε το κόμμα για 2 χρόνια και τώρα ήρθε η στιγμή νέα χέρια να αναλάβουν το πηδάλιο του κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Οι απολογισμοί της Διοικούσας Επιτροπής και της Επιτροπής Διαιτησίας θα προσελκύσουν την προσοχή στο Συνέδριο αλλά φυσικά αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το ποιοι θα εκλεγούν σε αυτές. Από τις μέχρι στιγμής υποψηφιότητες φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από νέα αλλά και παλαιότερα μέλη να περάσουν από τη διαδικασία της εσωκομματικής ψηφοφορίας.  
Από την αρχή της ίδρυσης του στην Ελλάδα το κόμμα είχε καλή υποδοχή από το εκλογικό σώμα. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 5 εκλογικές αναμετρήσεις, αυτόνομα ή και με συνεργασία με άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα σε 2 εθνικές εκλογές, και από μία φορά σε περιφερειακές & δημοτικές εκλογές και Ευρωεκλογές. Η εκλογική εμπειρία που έχει κατακτηθεί από τους Έλληνες Πειρατές είναι αναμφισβήτητη και αυτό αποδεικνύεται από την αποδοχή που έχουν από τα κόμματα και κινήματα που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τους για τη δημιουργία μιας εκλογικής συμμαχίας. Σύμφωνα με τους Πειρατές το κλίμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι το κατάλληλο για την ύπαρξη και εξέλιξη αυτής της συμμαχίας που αποτελείται από κόμματα που δεν καταφέρνουν να περάσουν το εκλογικό όριο του 3% και εκφράζουν πάνω από το 15% των Ελλήνων ψηφοφόρων! 
Αποκορύφωμα για το κόμμα πειρατών Ελλάδας, μέχρι στιγμής, ήταν η διοργάνωση του “PPEU Athens 2013”, όπου τα κόμματα Πειρατών υιοθέτησαν ομόφωνα το κοινό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές 2014. Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι μέλος του ΡΡΙ και ιδρυτικό μέλος του PPEU. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι «Πειρατές στην Εκπαίδευση», που αποτελούνται από μέλη και φίλους του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, εξέλεξαν ένα αντιπρόσωπο στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας
Γιάννης Παναγόπουλος: «Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά μαζί, ωραία πράγματα θα συμβούν»
Yiannis Panagopoulos
Οι Pirate Times επικοινώνησαν  με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, Γιάννη Παναγόπουλο, ιδρυτικό μέλος του κόμματος με σαφή άποψη για την πορεία μέχρι τώρα, ζητώντας του να σχολιάσει τι έχουν πετύχει οι Έλληνες πειρατές αυτά τα 3 χρόνια και τι περιμένει για τη συνέχεια.  
Pirate Times: Πως κρίνεις την πορεία του κόμματος από την ίδρυση του το 2012;
Γιάννης Παναγόπουλος: Όταν ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια, σχεδόν κανείς από εμάς δεν είχε εμπειρία από πολιτικά κόμματα. Ευτυχώς η διεθνής Πειρατική κοινότηταμας βοήθησε πολύ και μας έδωσε κάποιες πραγματικά καλές συμβουλές για το πώς να οργανωθούμε και να αποφύγουμε τα λάθη. Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε οικονομική στήριξη, καταφέραμε να συμμετάσχουμε σε 3 εκλογές (2 τοπικές και τις  Ευρωεκλογές), στις οποίες καταφέραμε να γίνουμε γνωστοί και ακόμη νικήσαμε  κόμματα που λειτουργούν για δεκαετίες καιξοδεύουν πολλά χρήματα στις εκστρατείες τους. Είμαι ευτυχής όταν μιλάω στους ανθρώπους για το Κόμμα των Πειρατών το οποίο γνωρίζουν και έχουν γενικά μια καλή εντύπωση.
Pirate Times: Τι προβλέπεις για το μέλλον;
Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν μου αρέσουν οι προβλέψεις. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά μαζί, ωραία πράγματα θα συμβούν.
 
Pirate Times: Τι περιμένεις από το 3ο Συνέδριο;
Γιάννης Παναγόπουλος: Αυτό είναι ένα σημαντικό συνέδριο που θα εκλέξει τηνεπόμενη Διοικούσα Επιτροπή και την Επιτροπή Διαιτησίας. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα ξοδέψουμε λιγότερο χρόνο σε πράγματα όπως το καταστατικό και τις τροποποιήσεις και περισσότερο χρόνο συζητώντας για τις πολιτικές και το μέλλον του κόμματος. Περιμένω επίσης να συναντήσω ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, να ανταλλάξουμε ιδέες και φυσικά να περάσουμε καλά!
Pirate Times: Πιστεύεις ότι το κόμμα Πειρατών θα εκπροσωπηθεί στη βουλή; 
Γιάννης Παναγόπουλος: Είναι το μόνο κόμμα στηνΕλλάδα που λειτουργεί με ένα αληθινά δημοκρατικό, διαφανή τρόπο. Είναι το μόνο κόμμα που έχει αποδείξει ότι είναι ενάντια στη διαφθορά. Όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν αυτό, τα πάντα μπορούν να συμβούν.