ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Θέματα για τα οποία γράφουμε

Πειρατικά Θέματα – Σχετικές ειδήσεις που αφορούν τα Κόμματα Πειρατών παγκοσμίως. (πχ. Copyright / Πνευματικά Δικαιώματα)
Τα Νέα των Κομμάτων Πειρατών – Εκλογικά αποτελέσματα, αλλαγές στα Κόμματα Πειρατών, Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
Συνεντεύξεις – Παρουσιάσεις Κομμάτων, παρουσιάσεις Πειρατών
Συμβουλές & τεχνάσματα – Οργανωτικές συμβουλές (πχ. πώς να οργανώσεις μια πειρατική εκδήλωση)

 

Κριτήρια για το Περιεχόμενο

Το Pirate Times είναι ένα δημοσιογραφικό μέσο. Αυτό σημαίνει ότι γράφουμε το ρεπορτάζ ειδήσεων αμερόληπτα και με ουδέτερο τρόπο. Υπάρχουν τρεις σημαντικές δημοσιογραφικές αρχές για το γράψιμο των άρθρων: θα πρέπει να είναι ενδιαφέροντα, νέα και σχετικά.

 

Η πλειοψηφία των αναγνωστών μας είναι Πειρατές ή τουλάχιστον ενδιαφέρονται για την Πειρατική πολιτική. Κάθε φιλοξενούμενος συγγραφέας θα πρέπει να αναρωτάται αν το άρθρο του είναι σχετικό με τους πειρατές, αλλά και να έχει ενδιαφέρον για ένα διεθνές ακροατήριο. Το τελικό άρθρο θα πρέπει να έχει 150 – 3.000 λέξεις. Μεγαλύτερα άρθρα θα πρέπει να χωρίζονται σε μέρη και να συζητούνται με τους διαχειριστές έκδοσης.

 

Κάθε φιλοξενούμενος συγγραφέας είναι ευπρόσδεκτος να παρουσιάσει την άποψή του, αρκεί αυτή να μπορεί να υποστηριχθεί με έγκυρα και βασισμένα στην πραγματικότητα επιχειρήματα. Είναι σημαντικό ο επαγγελματισμός και η δυνατότητα για νέα γνώση να προσφέρονται στον αναγνώστη. Προσωπικές απόψεις πρέπει να κρατούνται έξω από τα άρθρα στο μέτρο του δυνατού. Πολεμική και σαρκασμός θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύ φειδώ. Πρέπει να χρησιμοποιείται μια ουδέτερη μορφή διατύπωσης. Πχ. μόνο “καλά” αντί του “πολύ καλά”.

 

Εικόνες και βίντεο

Οι συνοδευτικές εικόνες θα πρέπει να έχουν μια άδεια “ελεύθερης χρήσης” και να είναι διαθέσιμες για μη-εμπορική χρήση (πχ. με άδεια CC, CC-BY ή CC-BY-SA). Δεν θα δημοσιεύσουμε φωτογραφίες, εφόσον δεν είναι κάτω από μια άδεια ελεύθερης χρήσης. Σε γενικές γραμμές, ένα άρθρο θα πρέπει να περιλαμβάνει: μια μεγάλη εικόνα, ως εμφανιζόμενη εικόνα στην κορυφή του άρθρου και μία ή άλλες μικρότερες εικόνες για να χρησιμοποιηθούν μέσα στο άρθρο. Ένα μέγεθος 640px Χ 315px είναι το βέλτιστο για την εμφανιζόμενη εικόνα.

 

Αδειοδότηση

Όλα τα άρθρα του Pirate Times καλύπτονται από την προεπιλεγμένη άδεια CC (CC-BY-SA Pirate Times). Όταν το άρθρο δημοσιεύεται βρίσκεται κάτω από την προεπιλεγμένη μας άδεια, εκτός αν ζητηθεί ρητά κάτι άλλο.

 

Αποφάσεις σχετικά με τη δημοσίευση

Η απόφαση για το αν ένα άρθρο θα δημοσιευθεί ή όχι παίρνεται από την εκδοτική ομάδα. Μπορεί ο εκδότης να έχει μερικές παρατηρήσεις για το περιεχόμενο ή σε κάποια τμήματα του άρθρου, στην περίπτωση αυτή, το κείμενο μπορεί να δημοσιευτεί όταν γίνουν αυτές οι διορθώσεις. Κάθε άρθρο που υποβάλλεται σε εμάς διορθώνεται και στη συνέχεια δημοσιεύεται σε 1-3 ημέρες.

 

Ανοικτές ερωτήσεις

Θα χαρούμε να βοηθήσουμε πάνω σε οποιεσδήποτε απορίες μπορεί να έχεις. Παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας μέσω email: contact [@] piratetimes.net